Početna Ponuda ruža Savjeti i pomoć O nama Kontakt
 
 
Sadnice ruža
Engleske ruže
Engleske ruže posebna su sorta ruža što zbog svog robusnog rasta (150 – 180 cm), što zbog velikih cvjetova koji nalikuju na božur. Važna odlika svih engleskih ruža je da imaju opojan voćni miris. Tvore velike samostojeće grmove pa se sade ili pojedinačno, ako želimo dominantan grm u vrtu ili kao cvjetna zavjesa kojom ćemo odvojiti vrt ili načiniti ogradu.
Opširnije . . .
 
Floribunde
Floribunde nazivaju se još i park ruže. To su dekorativni grmići visine 50-70 cm, cvjetovi su u skupinama i obično se koriste za formiranje cvjetnih gredica i ukrašavanje raznih površina. Zbog svog niskog rasta i bujnog cvata omiljene su i kao ruže za sadnju u žardinjerama.
Opširnije . . .
 
Grmolike ruže
To su samostojeći grmovi bujne cvatnje i robusnog rasta pa je od njih lijepo raditi živicu. Koriste se ili kao samostalni ukras u vrtu ili za formiranje krasne cvjetne ograde. Visine su 120 – 150 cm. Imaju velike cvjetove, u skupinama.
Opširnije . . .
 
Mini ruže
Lijepi dekorativni grmići čija je visina maksimalno 35 cm. Cvatu skupinama sitnih cvjetića i omiljene su ružice za kamenjare ili manje žardinjere, kao i za formiranje cvjetnih gredica.
Opširnije . . .
 
Pokrivačice tla
Sam naziv govori o načinu njihova rasta ali postoje razne sorte, od onih koje pužu strogo po zemlji, pa do robusnih pokrivača visine 60 cm. Cvatu grozdovima sitnih cvjetova. Ovisno o sorti i habitusu, koriste se za sadnju u kamenjare, prekrivanje većih površina ili kosina, prekrivanje škarpi i zidova i sl.
Opširnije . . .
 
Ruže penjačice
Ruže bujnog rasta koje cvatu cijelu sezonu, uglavnom u skupinama prekrasnih velikih cvjetova. Omiljeni su ukras ograda, pergola ili cvjetnih lukova. Također možemo od njih formirati velike cvjetne stupove, a formu rasta određujemo sami vođenjem njihovih grana u smjeru koji želimo. Rastu od 3m pa sve do 8m, ovisno o sorti, a postoje sorte koje dosežu i do 6 m visine.
Opširnije . . .
 
Ruže stablašice
Posebna su „priča“ među ružama. Zbog posebnog načina cijepljenja imamo deblo na kojem je nacijepljena određena sorta ruže i po tome razlikujemo GRMOLIKE (koje tvore okruglu krošnju) i PENDULASTE (čije se grane vješaju prema zemlji) ruže stablašice. To su princeze među ružama i svojom posebnošću i ljepotom dominiraju prostorom na kojem su posađene pa se sade kao samostalni soliteri ili u tegle na terase, ispred lokala i sl., a također od njih možemo formirati prekrasne drvorede.
Opširnije . . .
 
Ruže za živicu
Ruže za živicu su modernizirane sorte divljih ruža, posebne zbog svog mekanog lišća i mnoštva trnja te oblika cvjetova i opojnog mirisa. Zbog specifične bodljikavosti koriste se za formiranje živice. Visina im je oko 120 cm.
Opširnije . . .
 
Teahibridi
Teahibridi (čajevke; vrtne ruže ili ruže za rez) stvaraju pravilne grmove visine 80cm do 100cm. Na svakoj grani daju po jedan veliki, kvalitetan cvijet. Ljubiteljima ruža koji žele ukrasiti svoj vrt ili rezati cvjetove za vazu preporuča se upravo ova vrsta ruža. Minimalni razmak kod sadnje: 40cm.
Opširnije . . .
 
Moja košarica


Košarica je prazna

Uredi / kupi
Copyright (c) 2003 Vrtlarija Horvat. All Rights ReservedDesign & Developement by Green&Happy