Početna Ponuda ruža Savjeti i pomoć O nama Kontakt
 
 
O nama - poslovanje
Poštovani ljubitelji naših ružica, ponukani čestim, nažalost neugodnim, situacijama objavljujemo svoje fotografije da vidite tko su sve članovi i jedini odgovorni u Vrtlariji Horvat:
  1. Vlasnica obrta: GORDANA HORVAT – GOGA, kćer i treća generacija ljubitelja ;
  2. Osnivač Vrtlarije: ALOJZIJE Horvat – BRACO, sin gdina Horvata i njegov jedini živući nasljednik;
  3. MARIJA HORVAT – MACA, supruga i dvije desne ruke od prvog dana!

Žalosno je da se neki ljudi žele probiti koristeći naše prezime i tradiciju, pa Vam ovim putem još jednom naglašavamo da se naše ruže prodaju isključivo u Vrtlariji Horvat u Zagrebu (Bukovačka cesta 293) a u Vrtlariji Horvat Vinica (Vladimira Nazora 23) samo uz prethodni dogovor sa nekim od nas troje!

Sve naše ruže koje se nalaze u prodaji izvan Vrtlarije imaju jedinstvenu etiketu i deklaraciju sa svim potrebnim informacijama (broj Upisnika proizvođača sadnog materijala pri Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva, broj deklaracije, naziv sorte i ostalo).

Također, naglašavamo da mi sadnice ne prodajemo po sajmovima (Sesvete, Samobor, Velika Gorica itd) i ne odgovaramo za ljude koji tamo prodaju i lažno se predstavljaju kao članovi familije Horvat.

Prodaja se vrši isključivo kod nas ili preko firmi u koje imamo povjerenje, kao što su: FITOPROMET Vrtni centar, u manjim količinama u nekim vrtnim centrima izvan Zagreba (Zelenilo Karlovac, Vrtni centar Maslina iz Crikvenice ...) te nekolicina profesionalaca koji se bave hortikulturom i usput sade i naše ruže


O nama - tradicija

Dozvolite da Vas upoznamo s dugogodišnjom tradicijom uzgoja sadnica ruža i rezanih ruža koje plasiramo u cvjećarne diljem Hrvatske.

Tradicija Vrtlarije Horvat dulja je od 50 godina. Nezaobilazno je spomenuti osnivača vrtlarije i velikog entuzijasta, gospodina Alojza Horvata. Gospodin Horvat rođen je u selu Martijanec, između Varaždina i Ludbrega. Vrtlarski zanat izučio je i usavršio u dvorcu grofovije Vučetić u Martijancu. Tijekom II. svjetskog rata dolazi u Zagreb, gdje na nekadašnjem vojnom aerodromu Borongaj uzgaja povrće za vojne potrebe. Završetkom rata napušta Aerodrom i seli se na tadašnji Donji Bukovac - današnju Bukovačku cestu. Od tog vremena počinje se baviti privatnim uzgojem povrća, a nakon nekoliko godina i raznog cvijeća (karanfili, gladiole, tulipani, razne vrste krizantema, itd.). Uzgoj ruža započeo je sramežljivo, polako stječući znanje o uzgoju te divne biljke, kraljice cvijeća. Dakle, ruže su polako ali sigurno ušle u našu Vrtlariju između 1950. i 1951. godine. Tijekom godina, proizvodnja se povećavala a znanje usavršavalo. Uslijedile su razne izložbe i sajmovi pa se Vrtlarija može podičiti mnogobrojnim priznanjima, kao i i reputacijom kvalitete sadnica ruža i rezanih cvjetova. Godine 1967. gospodinu Horvatu se u poslovanju i uzgoju ruža pridružuje stariji sin Alojzije - Braco sa suprugom Marijom. Supružnici Horvat taj posao predano i od srca rade i danas, nadamo se na zadovoljstvo ljubitelja ruža.

Kao davne 1951., i danas nudimo sadnice vlastite proizvodnje. U svaku sadnicu uloženo je puno truda i ljubavi. Asortiman sadnica i rezanih ruža koje nudimo cvjećarima je velik, a naša najveća želja i obveza je da kupci i ljubitelji ruža budu zadovoljni. Zbog toga se iz godine u godinu možemo pohvaliti novim vrstama ruža prateći svjetske trendove. Odgovorno tvrdimo da takve novitete možete naći samo u našoj vrtlariji.

Prilikom prodaje sadnica ruža, svim kupcima i ljubiteljima dajemo korisne savjete o sadnji, zaštiti i svoj potrebnoj njezi njihove ruže, odnosno ružičnjaka. Naravno, na raspolaganju smo i tijekom cijele godine, pa naše mušterije, a i svi oni koji to nisu ali vole ruže, mogu svratiti u vrtlariju ili telefonom doznati sve potrebne informacije i savjete.


 
Copyright (c) 2003 Vrtlarija Horvat. All Rights ReservedDesign & Developement by Green&Happy